Op bezoek bij Quinta da Alorna

Op bezoek bij Quinta da Alorna

Maandag 22 oktober mocht ik een bezoek brengen aan Quinta da Alorna, een prachtig wijnhuis in de regio Tejo, een uurtje rijden vanaf Lissabon. Ik word uitermate gastvrij ontvangen door André Almeida, de exportmanager, vol passie vertelt hij over de historie van dit prachtige bedrijf. Na een tour door de stallen, ja het is niet alleen een wijnbedrijf, bezoeken we het paleis waar de overheerlijke wijnen van Quinta da Alorna klaar staan om te proeven. De combinaties die wijnmaakster Martta Simoes maakt door een traditionele Portugese druif met een bekend (Frans) druivenras te blenden resulteert in prachtige en bijzonder smaakvolle rode en witte wijnen. Absolute persoonlijke favoriet is de witte reserva van Alvarinho en Viognier. Na al het proeven sluit directeur Pedro Lufinha bij ons aan voor een gezamenlijke lunch in de tuinkamer van het paleis. Het paleis is in 1725 gebouwd door D. Pedro de Almeida Portugal, de eerste Marquis of Alorna, zijn naam prijkt nog steeds op de topwijnen van het huis; Marquesa de Alorna Grande Reserva Branco en Tinto.
Na de heerlijke lunch stappen we in de auto en maken we nog een tour door de wijngaarden, we zien de druiven voor de late harvest nog aan de druifstokken, wachtend op de oogst later het najaar!

Wat een prachtig bedrijf en wat een gastvrijheid, een paar dagen later lopen we in de Apolonia in Lagoa, op naar de wijnafdeling! We genieten thuis nog even na, in het zonnetje, met de heerlijke Sauvignon Blanc en de Reserva Tinto bewaren we voor vanavond!

 

 

 

Share this post