Eigen import uit de Douro – kom proeven op 8 december.

Eigen import uit de Douro – kom proeven op 8 december.

Nieuwe wijnen uit de Douro! We zijn de afgelopen periode een paar keer in de Douro geweest en niet zonder reden. Het assortiment van Puur Portugal is niet compleet zonder een paar mooie wijnen uit de Douro en bij voorkeur van kleine wijnhuizen. En deze hebben we gevonden;  Vale da Veiga en Quinta dos Lagares zijn de nieuwe en exclusieve aanwinsten van Puur Portugal, deze kunt op proeven op 8 december. 

Bem-vindo op zondag 8 december

Bij Restaurant Over de Tong kunt u ’s middags van 15:00 tot 17:00 sfeervol genieten van een informele proeverij van de nieuwste aanwinsten van Puur Portugal. Met vijf exclusieve wijnen van kleine familie wijngaarden, drie prachtige portwijnen van Quinta de Marrocos laat Annet u kennismaken met het prachtige wijngebied de Douro in Portugal. Gastvrouw en chef Gerda zorgt voor heerlijke versnaperingen die de middag compleet maken.
 
Vanaf 18:00 serveren we een drie gangenmenu.  Wat gebeurt er als een Portugese wijnboer flirt met een Nederlandse vrouwelijke chef…… Laat u verrassen en vooral verwennen! Voor een perfecte smaaksensatie proeft u ook hier de nieuwe wijnen uit de Douro en sluiten af met een heerlijke portwijn.  
 
Via info@overdetong.nl of annet@puur-portugal.nl kunt u reserveren voor beide evenementen. Voor deelname aan de proeverij vragen wij € 15,- per persoon, voor het diner inclusief wijn € 37,50 per persoon.  
 
Vale da Veiga – Douro
Van Foz Côa tot aan de Douro rivier strekt de Veiga vallei, een landschap gedomineerd door wijngaarden en terrassen op de leistenen hellingen. Een ruig en prachtig land met de hand gevormd door generaties wijnbouwers die enkele van de beste Douro Superior wijnen produceren. Wijnhuis Vale de Veiga is in 1950 opgericht door de familie Gouveia en wordt nu beheert door de 4e generatie. Manuel Gouveia en zijn team produceren ongeveer 60.000 flessen wijn per jaar.  
De oudste druivenstokken dateren uit de jaren ’50 – ’60 en produceren mede door de leisteen grond, het goede microklimaat met extreme temperatuur verschillen en het verschil in hoogte druiven met een eigenwijs smaakpalet.

Van dit huis: 

Vale da Veiga branco colheita 2017 – € 9,50
Deze sprankelende witte wijn wordt gemaakt door de traditionele druiven Rabigato,Viosinho en Codegado Larinho. De druiven worden handmatig geplukt en zacht geperst om alle aromas van de druif te bewaren. De wijn is citroen geel met een fruitig en floraal bouquet, fris met een licht zuurtje en een elegante afdronk. 

Vale da Veiga branco old wines 2017 – € 10,95
Van de oude druifstokken wordt deze prachtige wijn gemaakt, zorgvuldig geselecteerd en natuurlijk handmatig geplukt. Deze stokken zijn zo sterk dat ze zonder irrigatie voedingsrijke druiven kunnen produceren. De wijn is citroengeel, heeft een fris en fruitig aroma. In smaak is de wijn complex en heeft een lange en volhoudende nasmaak.  

Vale da Veiga colheita tinto 2015 – € 9,50 
Deze prachtige intens robijnrode wijn wordt gemaakt van de traditionele druivenrassen van de Douro; Touriga Nacional, Touriga Franca en Tinta Roriz (Tempranillo). Door een rijping van 6 maanden op Frans eiken heeft de wijn zachte tannines en een fluwelen afdronk waarbij het rode fruit in het smaakaroma nog voldoende aanwezig is. 

Vale da Veiga reserva tinto 2015 – introductieprijs € 11,95
Ook deze wijn is gemaakt van de Touriga Nacional, Touriga Franca en Tinta Roriz aangevuld met druiven van oude wijnstokken 50 – 70 jaar oud. Donker rood van kleur met een intens aroma van rijp zwart en rood fruit en tonen van hout, koffie, aarde en vanille heeft 12 maanden houtlagering gehad. Aanwezige maar elegante tannines zorgen voor een droge licht bittere afdronk. Deze wijn kun je nog jaren bewaren. 

Quinta dos Lagares – Douro
De oorsprong van Quinta dos Lagares dateert uit de 18e eeuw en volgens een oude mijlpaal werd de eerste wijn (uitsluitend voor de Portwijn) in 1758 op het landgoed geproduceerd. De Quinta met 90 hectare grond bestaat nu voor een derde uit wijngaarden en de rest is beplant met olijfbomen en wordt gebruikt als een Mediteraans bos met kurk, fruit en loofbomen. In de Vale de Mendiz, die je regelmatig doet denken aan een groot natuurlijk ampitheater, produceren Isabel en Pedro op dit moment ongeveer 15.000 flessen wijn. Ook hier op de leistenen grond waar ook de oude druifstokken worden gebruikt in een blend met de jonge aanplant. 

Van dit huis:  

Quinta dos Lagares colheita tinto 2017 – € 10,95 
Deze robijn rode wijn is gemaakt van druiven uit de oude wijngaard aangevuld met Touriga Nacional en Touriga Franca met een houtlagering van 6 maanden. Overheersende aroma’s van rood fruit, aardbei, framboos, kers en hints van zouthout en kruiden. Zachte tannines en een lange afdronk. Heerlijk bij stevige vleesgerechten en wild. 

Bestel nu een proefdoos Dourowijnen voor € 60,00

Wil je kennismaken met de bovenstaande wijnen bestel dan een proefdoos met de bovenstaande 5 wijnen en een fles Tawny Port van Quinta de Marrocos voor € 60,-. De nieuwe wijnen zijn leverbaar vanaf 1 december klik hier om te bestellen.

Share this post