Nieuw: Dão Meia Encosta 2018

Nieuw: Dão Meia Encosta 2018


Wijn informatie

Regio:           Dão
Prijs:             € 7,95
Alcohol:       13%
Bestelcode:  VT13

In het glas een mooie robijn rode heldere kleur met daarbij een paarse schittering. Geuren van onder andere oranje bloesem, klein rood fruit zoals besjes en frambozen met daarbij een beetje citrus geuren. Maar ook vanille tonen en ceder hout wat hij te danken heeft aan de hout opvoeding van 6 maanden. De smaak is erg zacht met ronde smaken van rood fruit en wat kruiden. Verfijnde zachte tannines en een rijpe zuurgraad draagt bij aan een top ervaring van deze rode Dão Meia Encosta.

 

Gevogelte, rood vlees, gerookte worstsoorten en kaas

 

 

Touriga Nacional, Jaen, Alfrocheiro, Tinta Roriz

 

Over het wijnhuis

Het wijnhuis Vinhos Borges is opgericht in het jaar 1884 door twee gepassioneerde broers Antonio en Francisco. Ze hebben veel betekend voor de Portugese wijnbouw want het wijnhuis heeft ons laten inzien dat de Portugese wijnen fantastisch zijn. In het jaar 1970 startte men met een nieuw project genaamd Dão Meia Encosta. Ze kochten een prachtige wijngaard in Dão en maken daar vandaag de dag een werelds glas wijn. De wijnen staan vooral bekend om hun betaalbare kwaliteit, zonder af te doen aan de Portugese wijn tradities. Dat is ook niet onopgemerkt gebleven bij de internationale wijnpers want die heeft de wijnen van Dão Meia Encosta vaak bestempeld met een gouden plak.

De oogst van de rode Dão Meia Encosta

De oude wijngaarden geven vandaag de dag een top oogst en dat is mede te danken aan het fijne klimaat wat heerst in de wijngaarden. Zo krijgen de druiven veel zon uren maar ook is er ruimte voor verkoeling van de wind. Er wordt gebruik gemaakt van typische Portugese druivensoorten zoals Touriga Nacional, Jaen, Alfrocheiro en Tinta Roriz. De gehele wijn rijpt na de oogst gedeeltelijk op eiken houten vaten voor een periode van zes maanden. Dit geeft hem kracht en finsesse wat we allemaal terug kunnen proeven.